Over Daan van Deukeren Houtambacht

Daan van Deukeren Houtambacht is een meubelmakerij die kwaliteit en vakmanschap vooropstelt. Hèt adres voor op maat gemaakte meubels. Met uw wensen voorop is er altijd iets moois te realiseren. Dat is onze gedachte. Schroom vooral niet om contact op te nemen. Het verplicht u tot niets en samen hebben we meer ideeën. Of het nu gaat om een ambachtelijk gemaakte keuken, een handgeschilderde boekenkast met paneeldeuren, een strak gespoten inbouwkledingkast, of bijvoorbeeld een eetkamertafel van eiken, er is ontzettend veel mogelijk.

De meubelmakerij wordt geleid door Daan van Deukeren. Hij is in het bezit van het diploma ambachtelijk meubelmaker en heeft zijn opleiding hiervoor genoten bij het goed aangeschreven Hout en Meubileringscollege in Amsterdam. Kwaliteit en vakmanschap worden vooropgesteld. Elk meubel wordt met de grootste zorg vervaardigd. Ons motto is dan ook: details zorgen voor perfectie, maar perfectie is geen detail.

Voor een persoonlijke benadering en dat maatwerk wat u zoekt, bent u bij ons aan het juiste adres.

Passie voor het vak!

Wanneer we Daan van Deukeren vragen wat hij nou zo leuk vindt aan zijn werk antwoord hij: "het totaalplaatje", van niets iets maken. Mensen komen bij je met een idee wat zij voor ogen hebben en dat in samenspraak met de klant uitwerken tot een geslaagd resultaat, dat geeft heel veel voldoening.

Hoewel ik het leuk vind om hout te schaven, tenslotte is ieder stukje massief hout uniek, te zagen of te frezen is dat op zich niks bijzonders. Juist wat je daarna met alle losse onderdelen maakt, hoe secuur je bent met het maken van het meubelstuk bepaalt de kwaliteit van het uiteindelijke resultaat. Daarnaast blijft hout een natuurproduct. Ik vind het belangrijk dat als er bijvoorbeeld een keer een scharnier gaat hangen of dat iets nagesteld moet worden dat we dan ook de service verlenen en niet alleen maar het meubel neerzetten. Het is vaak toch iets speciaals of een langgekoesterde wens van mijn klanten. Uit de response die ik krijg merk ik dat mensen het fijn vinden met net dat dingetje extra doen of nog een keer terugkomen.

Naast het maken van meubels en interieurs en alles wat daarbij komt kijken, is juist de voorbereiding en dan met name het ontwerp iets waar Daan graag mee bezig is. Wat heeft deze ruimte nodig? Wat zijn de lijnen in het interieur? Denk dan aan vensterbankhoogtes, lambriseringen, plinten, overige meubels, kleuren, juist deze punten zijn erg belangrijk die ervoor zorgen dat een nieuw meubelstuk past. Juist als het er niet uit springt geeft dat aan dat het op een natuurlijke manier in de ruimte is geplaatst. Of juist wel, maar dat was in dat geval de speciale wens van de klant.